Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încălcarile comise de cetățeni la…

Încălcarile comise de cetățeni la frontieră și suma amenzilor aplicate, în ultimele 7 zile: R. Moldova a interzis intrarea pentru 43 de cetățeni străini

În ultimele 7 zile, 3 – 9 august, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 94 456 traversări, dintre care 47 148 au fost trecerile cetățenilor moldoveni. Potrivit responsabililor de la Poliția de Frontieră, tot în această perioadă, 156 de persoane au fost documentate pentru încălcarea legislației frontalieră și migrațională a R. Moldova.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânal

În perioada 3 – 9 august 2020, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 125 de evenimente cu documentarea a 156 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • 61 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • 12 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • 48 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
  • două cazuri de trafic ilicit de bunuri;
  • două intervenții transfrontaliere SMURD.

Au fost declanșate 107 consemne, dintre care patru consemne pe Interpol și 103 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 43 de cetăţeni străini, dar și 53 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 174 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 186 000 și încasarea amenzilor de 54 600 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 94 456 traversări, dintre care 47 148 au fost trecerile cetățenilor moldoveni.

Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 28 044 traversări. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 56% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.