Grădinița din Feștelița, renovată din banii oferiți de Guvernul României
Marius Lazurca, ambasadorul României în R. Moldova, și Mircea Eșanu, directorul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), au inaugurat o grădinița din satul Feștelița, Ștefan Vodă.
Instituția de învățământ preșcolar a fost reabilitată prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din R. Moldova”, în valoare totală de 20 mil. de euro.
Pentru reabilitarea grădiniței au fost alocați aproximativ 90.000 de euro (2.057.409 lei), prin intermediul cărora a fost renovat în întregime corpul de clădire cu două niveluri. De asemenea, capacitatea grădiniței a fost extinsă la 7 grupe de copii. În prezent, grădinița din Feștelița găzduiește 130 de copii, capacitatea maximă fiind de 160 de locuri.
Amintim că beneficiari ai grantului oferit de Guvernul României sunt 774 de instituții preșcolare din 32 de raioane ale țării și peste 200.000 de persoane, copii, părinți, personal didactic și tehnic.
Lucrările finanțate din grantul oferit de Guvernul României includ reparații capitale a clădirilor, schimbarea acoperișului, a sistemelor de încălzire, a rețelelor electrice, amenajarea terenurilor de joacă, schimbarea ferestrelor și ușilor, izolarea termică a pereților exteriori, construcția sistemelor de aprovizionare cu apă a grădinițelor și a sistemelor de canalizare, amenajarea grupurilor sanitare, dotarea cu echipament, mobilier, etc.
Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM) este o instituție creată cu suportul Băncii Mondiale și al țărilor donatoare cu scopul de a contribui la dezvoltarea Republicii Moldova prin gestionarea asistenței externe.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.