Principală  —  IMPORTANTE   —   GALERIE FOTO/ Punct de vaccinare…

GALERIE FOTO Punct de vaccinare împotriva COVID-19, inaugurat pe Aeroportul Internațional Chișinău

Un punct de vaccinare împotriva COVID-19 a fost deschis și inaugurat luni, 26 iulie, pe Aeroportul Internațional Chișinău de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Potrivit autorităților din Sănătate, astfel toți cetățenii se pot vaccina cu vaccinurile disponibile: AstraZeneca, Pfizer sau Johnson&Johnson.

„Obiectivul nostru este de a imuniza 70% din populația țării, pentru a asigura acea imunitate colectivă care ne va permite să ieșim din pandemie. În acest context, întreprindem toate acțiunile necesare pentru a aduce vaccinarea mai aproape de cetățeni. Rămâne ca oamenii să înțeleagă importanța și beneficiile vaccinării, care astăzi este unica șansă de a reveni la o viață normală”, a subliniat secretarul de Stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Punctul de vaccinare este deschis în intervalul orelor 8.00-20.00. Campania de vaccinare este în plină desfășurare, rata de vaccinare în R. Moldova, până acum, fiind de peste 15 la sută. De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 955.799 de doze de vaccin.

În acest weekend în mai multe raioane din țară sunt defășurate maratoane de vaccinare unde cetățenii se pot imuniza anti-COVID cu unul dintre cele șase tipuri de vaccin disponibile în R. Moldova:  Pfizer, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Johnson & Johnson.