Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ 300 de persoane au…

FOTO 300 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 la maratonul vaccinării la Căușeni, până la amiază

Până la amiază, aproape 300 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la Maratonul Vaccinării care se desfăşoară în oraşul Căuşeni.

Potrivit autorităților din Sănătate, oamenii au ales să se protejeze de virus şi să vină cu un aport pentru stoparea pandemiei. Cele patru puncte de vaccinare vor activa până la ora 17:00. Locație: Centrul de Tineret şi Sport, or. Căuşeni. Vaccinuri disponibile: Pfizer, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Johnson & Johnson.

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost administrate 78.587 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă o creștere de 37 la sută. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, care informează că astfel, în total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 895.963 de doze și se înregistrează o rată de imunizare de 15,1% la nivel național. 

Cea mai redusă rată de vaccinare se înregistrează în raioanele Taraclia, Briceni și UTA Găgăuzia, 7,4% – 9,8%. La fel, o rată mică se numără în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani. 

R. Moldova a recepționat 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md