Principală  —  IMPORTANTE   —   Live VIDEO/ Lotul umanitar din…

Live VIDEO Lotul umanitar din partea României în lupta cu COVID-19 a ajuns la Chișinău

Asistența umanitară acordată de România în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19, în valoare de 3,5 milioane euro, conținând materialele și echipamente medicale, a ajuns la Chișinău.

Ora 13:51. Ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România s-a încheiat.

Ora 13:48. ,,Întreaga lume este în fața unei mai provocări. România a fost, este și va fi partenerul Republicii Moldova. Frații sunt cei mai apropiați”, a declarat ministrul Afacerilor Interne al României, Ion Marcel Vela.

Ora 13:44. ,,Înțeleg foarte bine prin ce trec colegii, frații mei. Suntem într-un moment în care România arată în continuare sprijin pentru Republica Moldova”, a menționat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății al României.

Ora 13:36. La eveniment este prezent și prim-ministrul Ion Chicu care a fost huiduit de mulțime atunci când a sosit la fața locului. Oamenii au scandat ,,Rușine”.

,,Mulțumesc din inimă poporul român pentru acest efort frățesc. Acum este foarte util umărul fraților de peste Prut. Este adevărat că prietenul la nevoie se cunoaște, pe noi nevoia mai mult ne unește”, a menționat Ion Chicu.

Ora 13:30. În aceste clipe se desfășoară ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România. La eveniment sunt prezenți oficiali din România și Republica Moldova.

Cele 20 de camioane au sosit la șoseaua Hîncești, unde se va desfășura prezentarea achipamentului. La fața locului sunt prezenți zeci de cetățeni, înarmați cu tricolorul și pancarte pe care este scris ,,Mulțumim fraților”, ,,Mulțumim poporului român”.