Principală  —  IMPORTANTE   —   GALERIE FOTO/ Expoziție ZdG la…

GALERIE FOTO Expoziție ZdG la Muzeul Național de Istorie: „30 de ani de corupție ai Republicii Moldova”

Astăzi, 9 decembrie 2021, ora 12.00, de Ziua Internațională Anti-Corupție, Ziarul de Gardă a organizat o expoziție tematică la Muzeul Național de Istorie din Chișinău, cu titlul „Corupția în Republica Moldova. 30 de ani de luptă”.

Expoziția reprezintă un timeline al istoriei R. Moldova de la independență până în prezent, în care se îmbină nenumărate acte de corupție, spălare de bani, abuzuri în funcții publice cu spiritul de combatere a corupției generat în societate, în presă, în redacțiile de investigații, în organizații ale societății civile, în mișcările protestatare sau în familii. 

Expoziția conține documente, fotografii, obiecte sugestive, scrisori și mărturii ale oamenilor care au încercat cu pași mici să aducă în atenție, an de an, dezvăluiri de corupție dar și discuții despre transparență, respectarea drepturilor fundamentale și a accesului la informație. 

La organizarea expoziției au participat mai mulți reprezentanți ai presei independente din R. Moldova, activiști civici, dar și cititorii fideli ai Ziarului de Gardă. Aceasta va fi disponibilă publicului timp de două săptămâni. 

La deschidere au participat ambasadori, miniștri, activiști, jurnaliști, membri ai instituțiilor de drept, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, dar și tineri studenți la jurnalism care au venit să se inspire.

Expoziția va fi un spațiu de reflecție și de informare pentru toate categoriile de populație și va dura 2 săptămâni.