Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Vicepreședintele Comisiei Naționale a…

FOTO Vicepreședintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare Vitalie Lemne a fost prezentat colectivului instituției

Foto: parlament.md

Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), Vitalie Lemne, a fost prezentat colectivului instituției de către vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, și președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, l-a felicitat pe Vitalie Lemne cu ocazia desemnării sale în funcția de vicepreședinte al CNPF și i-a urat mult succes în dezvoltarea pieței financiare nebancare. 

La rândul său, președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a subliniat că Vitalie Lemne este un profesionist, care, grație experienței sale în domeniul bancar și sectorul real al economiei, își va aduce aportul la fortificarea sistemului financiar nebancar.

Vitalie Lemne a mulțumit pentru încrederea acordată și a menționat că împreună cu echipa CNPF va contribui la valorificarea oportunităților de dezvoltare a segmentelor reglementate de autoritatea de supraveghere nebancară.

Foto: cnpf.md

La 7 octombrie, Vitalie Lemne a fost numit de Parlament în funcția de vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Detalii aici.

Potrivit Parlamentului, Vitalie Lemne deține o experiență îndelungată de activitate în sectorul bancar, începând cu munca în sucursală și până la funcții manageriale la centrala băncii. Lemne deține experiență de activitate în sectorul real al economiei. În cadrul comisiei economie, buget și finanțe de miercuri, 6 octombrie, candidatul a punctat trei probleme de bază ale pieței financiare.

La 9 septembrie, deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat, cu 54 de voturi, în cadrul ședinței Hotărârea privind rezultatele audierilor raportului cu privire la activitatea Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF).

Astfel, membrii Comisie Naționale a Pieței Financiare (CNPF), Nina Dosca, Iurie Filip, Victor Captari și Viorel Miron, împreună cu președintele Comisiei, Valeriu Chițan, au fost demiși din funcții.

Citiți și: Președintele Comisiei economie, buget și finanțe solicită revocarea în corpore a membrilor CNPF

Hotărârea a fost adoptată în temeiul Legii privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare, potrivit căruia calitatea de membru al Consiliului de administraţie încetează, inclusiv, în caz de revocare de către Parlament, la propunerea Preşedintelui Parlamentului.