Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Statele care au acordat…

FOTO Statele care au acordat puncte R. Moldova în finala concursului Eurovision 2023. Juriul din țara noastră a oferit cele mai multe puncte Suediei

Sursa foto: iNews

În finala concursului Eurovision Song Contest 2023, care a avut loc la Liverpool, Marea Britanie, R. Moldova a primit cele mai multe puncte din partea publicului din România și Italia, câte 12 puncte. Țara noastră s-a clasat pe locul 18, obținând 96 de puncte: 76 din partea publicului european, iar 20 – din partea juriului.

Publicul din Franța și Portugalia a acordat câte 8 puncte piesei „Soarele și Luna”, interpretată de Pasha Parfeni, reprezentantul R. Moldova la Eurovision. Urmează publicul din Ucraina care ne-a acordat 6 puncte.

Irlanda – 4 puncte

Finlanda, Georgia și San Marino – 3 puncte

Lituania – 2 puncte

Croația, Spania, Danemarca, Cipru și Marea Britanie – câte un punct.

Iată care sunt juriile din cele patru țări care au oferit puncte R. Moldova în finala concursului de muzică: Norvegia – 8 puncte; San Marino- 3 puncte; Croația – 2 puncte și România – 7 puncte.

Juriul din R. Moldova a acordat cele mai multe puncte Suediei – 12 puncte. Urmează Italia, care a obținut 10 puncte, Portugalia – 8 puncte, Estonia – 7 puncte și Ucraina – 6 puncte.

Sâmbătă, 13 mai, a avut loc finala concursului Eurovision Song Contest 2023. Pasha Parfeni, reprezentantul R. Moldova la Eurovision, cu piesa „Soarele și Luna”, a urcat pe scena de la Liverpool sub numărul 18. În total, 26 de țări au luptat pentru marele trofeu.

Loreen, reprezentanta Suediei la Eurovision 2023, a câștigat marele trofeu cu piesa „Tattoo”. Aceasta a acumulat în total 583 de puncte, clasându-se pe locul I. R. Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni, a ocupat locul 18, cu un total de 96 de puncte.

R. Moldova a obținut 20 de puncte din partea juriului și 76 de puncte din partea publicului.

Loreen este singura persoană, după irlandezul Johnny Logan, care a câștigat concursul de două ori, iar victoria ei plasează Suedia la egalitate cu Irlanda ca cele mai de succes țări Eurovision.