Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Ghereta familiei vicepretorei sectorului…

FOTO Ghereta familiei vicepretorei sectorului Ciocana, vizată într-o anchetă a ZdG, a fost evacuată luni dimineață

Ghereta familiei vicepretorei sectorului Ciocana din municipiul Chișinău, Elena Triboi, despre care ZdG a scris în decembrie 2020 că activează fără schemă de amplasare încă din luna aprilie 2020 a fost evacuată în dimineața zilei de luni, 22 februarie.

În cadrul ședinței de luni a serviciilor primăriei Chișinău, edilul Ion Ceban a anunțat că ghereta din sectorul Ciocana a, care aparține vicepretorei sectorului Ciocana din municipiul Chișinău, Elena Triboi, a fost evacuată.

„Am văzut câțiva care protestează în fața Primăriei. Spuneți-le că acea gheretă la care fac ei referință a fost în proces de evacuare, în această dimineață”, a spus Ion Ceban.

Foto: ZdG
Foto: Facebook/Iv Ceban
Foto: Facebook/Iv Ceban

Într-o investigație publicată în decembrie 2020, Ziarul de Gardă a scris că ghereta, care este amplasată în sectorul Ciocana al Capitalei, aparține companiei „Triboi-Com” SRL, fondată de Elena Triboi, cea care, de la finalul lunii iulie 2020, deține funcția de vicepretoră a sectorului Ciocana.

De fapt, Elena Triboi a și indicat în declarația sa de avere și interese, depusă la preluarea funcției, venituri obținute de la această companie, doar că nu a trecut faptul că este și fondatoarea ei. Din luna august, după ce a fost numită vicepretor, Triboi s-a retras din funcția de administratoare a firmei, rolul fiind preluat de soțul ei, Vasile Triboi.

Ghereta familiei vicepretorei este amplasată chiar în fața Bisericii „Sf. Ioan Iacob”. Alexei Semionov, parohul bisericii, afirmă că, anterior, împreună cu enoriașii, au depus o petiție în adresa primarului general, Ion Ceban, solicitând evacuarea gheretei, dar că problema a rămas nesoluționată. 

„Credem că se tergiversează intenționat lucrul acesta, deoarece persoana care deține ghereta este vicepretora sectorului Ciocana, Elena Triboi. Cu atât mai mult, în urma depunerii acestor petiții și după ce scrisoarea a ajuns în lucru aici, în sector, la Ciocana, doamna vicepretoră, având lista cu numele persoanelor, nu știu prin ce metode, a ajuns la mulți dintre ei, i-a telefonat, le-a cerut socoteală de ce au semnat și de ce sunt împotriva ei. La care oamenii i-au răspuns: nu suntem împotriva d-stră, suntem împotriva ilegalităților. Deci, personal, consider că este un abuz din partea dumneaei, mai ales că deține această funcție publică și trebuie să fie în slujba cetățenilor.

Considerăm că ceea ce se întâmplă cu ghereta asta, ea a venit în funcție ca să și-o protejeze și s-o mențină în continuare, în timp ce alte gherete din sector, mai ales de pe bulevardul principal, au fost scoase și aceasta rămâne. De parcă este cu stea în frunte”, declara parohul. 

După investigația publicată de ZdG, Autoritatea Națională de Integritate a inițiat un control pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese pe numele vicepretorei.