Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Dosarele angajaților Teleradio-Moldova, ținute…

FOTO Dosarele angajaților Teleradio-Moldova, ținute în mape moștenite de la KGB-ul sovietic

Dosarele angajaților companiei publice de radio și televiziune, Teleradio-Moldova, se păstrau, până nu demult, la Resurse Umane în mape moștenite de la KGB-ul sovietic. Asta spune Vlad Țurcanu, directorul general al Teleradio-Moldova.

„Ca să înțelegeți în ce paragină morală și materială a fost ținută Teleradio-Moldova timp de trei decenii, inclusiv de către unii pretinși reformatori, aflați că până nu demult dosarele angajaților noștri se păstrau la Resurse Umane în asemenea mape moștenite de la KGB-ul sovietic. Ce trebuia să pricepem cu toții era că ochiul niciodată ostenit al sistemului represiv ne urmărește în permanență fără putință de scăpare și că n-are rost să ne opunem sau să ne manifestăm ca jurnaliști independenți. Îmi amintesc cu ce privire aspră și intimidantă mă scruta pe timpuri fostul șef al secției „Cadre””, a scris Țurcanu pe o rețea de socializare.

Acesta anunță în context că a dispus începerea procesului de digitalizare a documentației de la Resurse Umane.

„Urmează digitalizarea întregului proces editorial, așa încât din toamnă să putem lucra cu toții pe o platformă comună, fără hârtii și ștampile”, a precizat Vlad Țurcanu.