Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Apelul de urgență făcut…

FOTO Apelul de urgență făcut la Poliție de către o alegătoare din Ialoveni: le-a comunicat agenților că mai multe persoane cu pungi negre umblă în jurul secției de votare

Responsabilii din cadrul Poliției au anunțat duminică, în jurul orei 10:00, că au fost alertați de către o femeie din Ialoveni despre o eventuală procedură de falsificare a buletinelor de votare. Ajunși la fața locului, agenții de Poliție spun că nu au depistat careva încălcări, însă au înregistrat cazul și vor face cercetări.

Într-o notă publicată pe Facebook, oamenii legii spun că alerta a venit din partea unei femei din localitatea Puhoi, raionul Ialoveni. Femeia le-a spus polițiștilor că a văzut pe geam mai multe persoane, care umblă cu pungi, în jurul secției de votare deschisă acolo și care ar intenționa să comită mai multe fraude în procesul de vot.

Cu puțin timp în urmă a parvenit un apel, la numărul unic 112, de la o doamnă de 73 de ani, din Puhoi, raionul Ialoveni, care ne-a comunicat că, fiind la secția de votare a observat peste geam o doamnă și câțiva bărbați care, posibil, falsifică buletinele de vot.

Angajații Poliției au intervenit imediat. În spatele secției este amplasată o școală auto, care desfășoară lecții și duminica, iar în contextul pandemiei orele de studiu sunt efectuate în curte.

S-a constatat că informația este eronată, în sacoșele elevilor au fost găsite doar Regulamentele Circulației Rutiere, iar împreună cu ei erau doar instructorul și un profesor. Cazul a fost înregistrat și se examinează”, scrie în nota emisă de Poliție.

Duminică, 15 noiembrie, de la ora 7:00 și până la ora 21:00 cetățenii R. Moldova sunt aștepți la urnele de vot atât deschise în țară, cât și în străinătate pentru a-și alege președintele pentru următorii 4 ani.

Lupta din turul doi al alegerilor prezidențiale se dă între candidata PAS, Maia Sandu și candidatul independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon.

După primul tur Maia Sandu a acumulat 36,16% din voturi, iar Igor Dodon – 32,61%.