Falsuri media: „Senatorul John McCain a insultat autorităţile ucrainene într-un interviu acordat RBC”

Mai multe mijloace de informare ruse şi controlate de separatiştii din Ucraina au difuzat o ştire ce nu corespunde adevărului, cum ar fi că senatorul american John McCain ar fi renunţat să mai sprijine autorităţile de la Kiev după evenimentele din Mukacevo. Potrivit aceleeaşi ştiri, oficialul de la Washington ar fi criticat acţiunile guveranţilor ucraineni, cărora le-a aplicat calificativul insultător de „imbecili”.

unnamed„Aşteptaţi de la mine să acuz Rusia? Nu de data asta. Kievul a admis ceva ce nu trebuia să admită. Acestor imbecili nu le poţi încredinţa nimic”, ar fi declarat John McCain într-un interviu acordat reporterului postului RBC, Janna Nemţova, comentând situaţia legată de schimbul de focuri produs în oraşul Mukacevo din regiunea ucraineană Transcarpatia.

Informaţia respectivă a apărut în publicaţiile Segodnia.ru,Politikus.ru, News-front.info, Novorossia.su şi altele. De asemena, informaţia a proliferat rapid în reţelele de socializare.

unnamed (1)Traducerea ştirii:
John McCain i-a numit „imbecili” pe guvernanţii de la Kiev

Liderul republicanilor din SUA, senatorul-rusofob John McCain le-a aplicat un calificativ ucigător autorităţilor ucrainene. Răspunzând la întrebarea reporterului RBC, Janna Nemţova, privind incidentul din Mukacevo, McCain a declarat: „Aşteptaţi de la mine să acuz Rusia? Nu de data asta. Kievul a admis ceva ce nu trebuia să admită. Acestor imbecili nu le poţi încredinţa nimic”.
Senatorul nu a oferit reţete pentru depăşirea crizei din Ucraina. Întrebat ce trebuia să facă Kievul, McCain nu a răspuns decât: „Să înveţe bine la şcoală”.

unnamed (2)Traducerea titlului ştirii:

John McCain: „Acestor imbecili nu le poţi încredinţa nimic”

Traducerea titlului ştirii:

John McCain i-a numit imbecili pe guvernanţii de la Kiev

Însă John McCain nu a acordat un asemenea interviu şi, în general, nu şi-a exprimat poziţia în legătură cu evenimentele din Mukacevo. Pretinsele sale declaraţii vizavi de acest subiect lipsesc de pe site-urile RBC Rusia şi RBC Ucraina. Nu există astfel de comentarii nici pe paginile de socializare, nici pe site-ul oficial al senatorului.

Amintim că Janna Nemţova a părăsit Rusia după asasinarea tatălui său, Boris Nemţov. Nici pe pagina de pe reţeaua de socializare Facebook a Jannei Nemţova nu există menţiuni despre vreun interviu cu McCain.

Senatorul McCain este unul din cei mai activi promotori ai intereselor Ucrainei în lume, susţinător al opţiunii livrării de armament către Kiev din partea SUA. El sprijină deschis actuala guvernare ucraineană şi lansează frecvent critici în adresa politicii preşedintelui rus Vladimir Putin.

La 11 iulie, în Mukacevo a avut loc un schimb de focuri cu participarea combatanţilor grupării naţionaliste „Pravîi sector” („Sectorul de dreapta”), a unor persoane afiliate unuia din deputaţii fracţiunii majoritare, Mihail Lanio, şi a reprezentanţilor forţelor de ordine.

Originalul materialului în limba rusă poate fi văzut aici:
http://www.stopfake.org/fejk-senator-dzhon-makkejn-oskorbil-ukrainskie-vlasti-v-intervyu-dlya-rbk/


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *