Principală  —  Ştiri  —  Social   —   După o perioadă de aflare…

După o perioadă de aflare în concediu, Iurii Topală a scris cerere de demisie

Directorul Î.S. „Calea Ferată din Moldova” (CFM), Iurii Topală, a scris vineri, 20 septembrie, cerere de demisie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el argumentează că a luat decizia de a pleca din funcție „nu pentru legendele urbane și bârfele aruncate anapoda într-un spațiu viciat, ci ca o normalitate a schimbării”.

Adresându-se persoanei care îl va succede, Topală a transmis că „aici nu veți veni ca la un job obișnuit, aici vă veți găsi o familie”.

„Vă doresc să fiți scutit de influențe. Să vă bazați pe realitățile acestei întreprinderi și să nu admiteți ingerințele tuturor neștiutorilor”, a sugerat acesta.

La 14 august, Ivan Dragni a fost numit în funcția de viceprim-director pentru dezvoltare strategică la CFM, preluând atribuțiile directorului CFM, Iurii Topală, pe perioada aflării acestuia în concediu, până în octombrie.

Iurii Topală a preluat conducerea CFM în 2015. În prezent, el deține o afacere prosperă în sectorul rutier – SRL „Ruta-Prim” – care administrează în Chișinău rutele: 113, 135, 186, 188, 192 – cu peste 240 de unități de microbuze și circa 25 de autobuze pe ruta 22 și ruta Chișinău-Grătiești.

La capitolul bunuri imobile, Topală indică în declarația de avere patru terenuri și 7 apartamente. În plus, familia Topală deține șase autoturisme: Honda CBR 600F din 2003, KARFA ZF 080 din 1997, Mercedes Benz 208D din 1992, Ford Sierra din 1984, Toyota Land Cruiser din 2013 și un BMW X5 din 2013. Topală declară și cote-părți în trei firme cu activități în transportul auto și în una cu activități imobiliare.