Principală  —  Ştiri  —  Social   —   După Bruxelles, și diaspora de…

După Bruxelles, și diaspora de la Londra anunță un flashmob: „Țara noastră trebuie să scape de dictatură”

Nu doar diaspora de la Bruxelles se adună la un flashmob în susținerea Guvernului condus de Maia Sandu. Acesteia i se alătură comunitatea moldovenilor de la Londra.

„Regimul Plahotniuc se zbate între viață și moarte, și cu toate acestea, ei nu vor să plece, miza e prea mare. Însă țara noastră trebuie să scape de dictatură. Țara noastră vrea să fie liberă și oamenii vor să trăiască liber în ea. Haideți să punem și noi umărul la căderea definitivă a lui Plahotniuc. Pe 10 iunie se organizează simultan flash mob-uri în toată diaspora. Veniți cu toții după muncă la Stratford cu drapele și voie bună”, se spune în mesajul organizatorilor.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului R. Moldova și votarea noului Guvern, iar ulterior, a instituit interimatul funcției de președinte, după ce, în prealabil, a decis că termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern era 7 iunie 2019, nu 9 iunie, așa cum se menționa anterior în spațiul public.

Deciziile Curții Constituționale (CC) din ultimele zile vin să coincidă cu poziția Partidului Democrat din Moldova (PDM), care a declarat nelegitime voturile din Parlament și a solicitat declanșarea alegerilor anticipate.

„Sincronizarea” dintre PDM și CC nu este însă una întâmplătoare. Dintre cei 6 judecători ai Înaltei Curți, 3 dintre ei au fost anterior deputați ai PDM, iar doi au fost incluși în componența CC cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din luna februarie.