Principală  —  IMPORTANTE   —   După 4 zile, cei 239…

După 4 zile, cei 239 de cetățeni moldoveni care au stat blocați la granița dintre Franța și Germania au ajuns în R. Moldova: au trecut vama pe jos. Detalii

Cetățenii moldoveni, 239 la număr, care au stat blocați în perioada 25-26 aprilie curent la granița dintre Franța și Germania au ajuns miercuri dimineață, 29 aprilie, în R. Moldova.

Transportați până la punctul de trecere a frontierei Albița, oamenii au trecut vama moldo-română pe jos.

„La intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, au fost înregistrați cei 239 de cetățeni moldoveni care se întorceau din Franța. Până în PTF Albița (Ro) au fost transportați cu trei autocare, iar trecerea frontierei moldo-române a fost realizată pe jos”, transmite Poliția de Frontieră.

Potrivit Poliției de Frontieră, ajunși la granița moldo-română, cei 239 de cetățeni moldoveni au completat fișa epidemiologică și au semnat declarațiile pe propria răspundere privind regimul de autoizolare pentru 14 zile, dar și cea de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020.

 „Urmare a termometriei efectuate niciun conațional nu prezenta stare febrilă”, transmite PF. 

Ulterior, după toate procedurile și controale vamale, din vama Leușeni cetățenii moldoveni au fost preluați cu alte autocare.

„La ieșirea din PTF Leușeni cetățenii au fost preluați de patru autocare pentru deplasare pe teritoriul țării”, mai transmit autoritățile.

Cei 239 de moldoveni blocați la frontiera franco-germană s-au pornit din Paris spre R. Moldova la data de 25 aprilie, la orele șapte dimineața, însă au rămas blocați la frontieră, fără să li se pemită intrarea în Germania. Potrivit reprezentantului transportatorului, există două versiuni preliminare privitor la cauza blocării autobuzelor la frontieră. Una ar fi că unii dintre pasageri ar fi încălcat regimul de ședere în UE, iar a doua, precum că Franța, țara din care au pornit autocarele, este considerată în cadrul UE ca focar de coronavirus și respectiv toate autocarele care vin din această țară sunt tratate cu maximă diligență de către autoritățile germane.