Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Suma cheltuită de instituția…

DOC Suma cheltuită de instituția prezidențială pentru participarea președintei Sandu la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”

Aproape 11 mii de lei. Aceasta este suma cheltuită de Președinție pentru deplasarea oficială a președintei R. Moldova, Maia Sandu, în Ucraina în legătură cu participarea la summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”.

Împreună cu șefa statului, în Ucraina a mers și Cristina Gherasimov, consiliera președintei în domeniul politicii externe, care a făcut parte din Delegația oficială.

Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru biletele de avion, mai exact 10 900 de lei.

Cheltuieli aferente deplasării acoperite din bugetul Aparatului Președintelui Republicii Moldova:

Suma totală – 10 900 lei
bilete avia – 10 500 lei
diurnă – 400 de lei

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat luni, 23 august, o vizită oficială la Kiev, unde a participat la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”. La eveniment au participat 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE. 

Aflată la Kiev, președinta Maia Sandu a avut câteva întrevederi bilaterale. Șefa statului a discutat cu președinții Estoniei și cel al Letoniei, cu Prim-ministrul Suediei și cu Ministrul Federal pentru Afaceri Europene şi Internaţionale al Republicii Austria, precum și cu Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene.