Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Graficul curselor charter pentru…

DOC Graficul curselor charter pentru două săptămâni: 13 orașe din care vor putea reveni moldovenii

Comisiei pentru Situații Excepționale a aprobat, prin Dispoziția nr. 2 din 2 aprilie, graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor R. Moldova în perioada 6-19 aprilie.

Astfel, din 6 până în 12 aprilie vor fi curse charter spre Chișinău din orașele: Frankfurt, Lisabona, Madrid, Bruxelles, Varșovia, Dublin și Londra, iar în perioada 13-19 aprilie din Amsterdam, Veneția, Paris, Berlin, Roma, Londra și Praga.

„Conform procedurii stabilite de către Comisia Situații Excepționale în Dispoziția 10 din 31.03.2020, de bilete pentru cursele menționate vor beneficia cetățenii Republicii Moldova care s-au înscris  în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția solicitanților începând cu 29.03.2020. Prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea cetățenii din următoarele categorii: studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în dificultate. Cetățenii selectați în baza criteriilor sus-menționate vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie”, precizează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene într-un comunicat de presă.

Totodată, MAEIE atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii R. Moldova să se informeze din surse oficiale.