Principală  —  Ştiri  —  Social   —   După Paris, Praga? Mai mulți…

După Paris, Praga? Mai mulți moldoveni, blocați la aeroport, după ce zborul le-a fost anulat

Mai mulți moldoveni sunt blocați pe aeroportul de la Praga, după ce zborul anunțat de compania lor pentru 1 aprilie a fost mutat pentru data de 2 aprilie. Oamenii au ajuns astăzi la aeroport pentru zborul lor de la ora 9.00, însă li s-a spus că zborul va avea loc la ora 10.20, apoi la ora 11.00 și ulterior, că va fi la ora 13.00.

Compania Ednateric TRANS – înregistrată pe numele soției co-proprietarului (deține 50%) firmei TRANSERIC TUR, care a organizat cursa de la Paris, când 220 de moldoveni au rămas să doarmă o noapte la aeroport – a anunțat că organizează o cursă Praga-Chișinău, pentru data de 1 aprilie, deși un asemenea zbor nu fusese aprobat de către Comisia Situații Excepționale.

Contactați, cei de la firma din Chișinău au spus că nu știu detalii și ne-au recomandat să sunăm pe numerele de telefon ale firmei pentru Praga.

Oamenii au trecut înregistrarea, au trecut vama, așteaptă înăuntru acolo. Noi nu avem… Nu a organizat Ednateric, ci compania aeriană cehă”, ni s-a spus la numărul de telefon din Praga al firmei. La întrebarea cine a vândut biletele și se ocupă, de fapt de cursă, ni s-a răspuns doar: „Bine, la revedere”.

Una dintre pasagerele cursei povestește că oamenii sunt disperați – „sunt de la ora 5.00 la aeroport, bagajul ni s-a luat, ștampile în pașaport ne-au pus, dar nu știu cât vom sta aici”.

Anterior, 220 de pasageri care urmau să vină pe 30 martie seara, cu o cursă charter în R. Moldova au rămas blocați la aeroportul Charles de Gaulle de la Paris. Compania responsabilă a anunțat tardiv despre modificări de curse și și-a cerut scuze de la pasageri pentru incomoditățile create. Oamenii au rămas să doarmă la aeroport atunci și au ajuns acasă a doua zi.