Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Disponibilizarea angajaților în cadrul…

DOC Disponibilizarea angajaților în cadrul reformei administrației publice costă bugetul de stat 10 milioane de lei

Din bugetul de stat urmează a fi alocate peste 10 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de disponibilizare ca urmare a reorganizării structurale a administraţiei publice centrale.

Respectiv, alocaţiile vor fi repartizate ministerelor și Academiei de Științe a Moldovei și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor pentru acoperirea cheltuielilor de disponibilizare ca prestaţii sociale ale angajatorilor (indemnizaţii la încetarea acţiunii contractului de muncă), precum şi pentru compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite pentru angajaţii cu care au fost încheiate raporturile de serviciu, survenite în urma procesului de reorganizare.

Potrivit Ministerului Finanțelor, suma a fost stabilită în baza propunerilor înaintate de autorităţi, ţinând cont de perioada din anul curent în care va fi necesar de achitat personalului disponibilizat garanţiile sociale corespunzătoare. Respectiv, din suma de 10 056 000 de lei, cheltuielile de personal vor constitui 1 517 800 de lei.

Cheltuielile de implementare a proiectului urmează a fi asigurate din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru reforma administraţiei publice. În 2018, pentru implementarea Strategiei de reformă a administraţiei publice au fost alocate 35 de milioane de lei.