Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Compania „Teleradio Moldova” a…

DOC Compania „Teleradio Moldova” a revenit sub control parlamentar. Șefa statului a semnat decretul

Sursă foto: Arhivă

Șefa statului, Maia Sandu, a promulgat Legea pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale al R. Moldova. Astfel, Compania „Teleradio Moldova” a revenit sub control parlamentar din subordinea Consiliului Audiovizualului.

Legea mai prevede revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului. Astfel, directorul general al furnizorului public național de servicii media urmează să fie desemnat de către Parlament la propunerea Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național.

Pe 4 noiembrie curent,  Parlamentul a adoptat în lectură finală Legea pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale. Detalii aici.

Totodată, în condițiile reîntoarcerii furnizorului public național de servicii media sub control parlamentar, proiectul de lege propune ca mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, a directorului general al companiei „Teleradio Moldova” și a directorilor generali-adjuncți să înceteze de drept la data intrării în vigoare a modificărilor.

Documentul mai prevede introducerea în câmpul de acțiune a controlului parlamentar, a unui temei de demitere de drept a membrilor Consiliului de supraveghere și Consiliului Audiovizualului, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.