Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii despre șoferul camionului implicat…

Detalii despre șoferul camionului implicat în accidentul „prezidențial”

Camionul avicolei Floreni era condus de un șofer de 40 de ani. În urma testării la care a fost supus, s-a constatat că acesta nu era în stare de ebrietate

Bărbatul de la volanul camionului care a lovit coloana prezidențială este internat în spital, starea sănătății acestuia fiind satisfăcătoare. Compania Floreni SA, căreia îi aparține camionul, susține că bărbatul era angajat în calitate de șofer din iunie 2017 și are o experiență profesională de peste 10 ani.

„Pe parcursul activității sale și-a onorat obligațiile de serviciu cu sârguință, fără abateri disciplinare. La data de 9 septembrie 2018 șoferul a fost admis în tură conform itinerarului stabilit, cu respectarea procedurilor legale. Automobilul era în stare funcțională bună. În momentul impactului șoferul se întorcea de pe rută spre sediul companiei”, se precizează într-un răspuns al companiei Floreni SA.

Conform rezultatelor expertizei efectuate, șoferul în vârstă de 40 de ani nu era în stare de ebrietate alcoolică. Compania Floreni SA declară că va colabora cu organele de drept pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs accidentul rutier.

Inspectoratului General al Poliției (IGP) informează că pe acest caz a fost deja pornit un proces penal. Potrivit IGP, vinovat de cauzarea accidentului s-ar face șoferul camionului.