Detalii despre șoferul camionului implicat în accidentul „prezidențial”

Bărbatul de la volanul camionului care a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana prezidențială este internat la spital, starea sănătății acestuia fiind satisfăcătoare. Compania Floreni, căreia îi aparține camionul, susține că bărbatul era angajat în calitate de șofer din iunie 2017 și are o experiență în șoferie de peste 10 ani.

„Pe parcursul activității sale și-a onorat obligațiile de serviciu cu sârguință, fără abateri disciplinare. La data de 09 septembrie 2018 șoferul a fost admis în tură conform itinerarului stabilit, cu respectarea procedurilor legale. Automobilul era în stare funcțională bună. În momentul impactului șoferul se întorcea de pe rută spre sediul companiei”, se precizează într-un răspuns la companiei Floreni.

Conform rezultatelor expertizei efectuate, șoferul în vârstă de 40 de ani, nu era în stare de ebrietate alcoolică. Compania Floreni SRL declară că va colabora cu organele de drept, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs accidentul rutier.

Inspectoratului General al Poliției (IGP) informează că pe acest caz a fost deja pornit un proces penal. Potrivit IGP, vinovat de cauzarea accidentului s-ar face șoferul camionului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *