Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii despre polițistul de frontieră…

Detalii despre polițistul de frontieră care și-a pierdut viața în timpul incidentului de la Aeroport. Poliția de Frontieră transmite condoleanțe

Sursa: Poliția de Frontieră

Polițistul de frontieră care și-a pierdut viața vineri, 30 iunie, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, în contextul incidentului de la Aeroportul Internațional Chișinău, este agentul-șef adjunct Serghei Muntean, în vârstă de 31 de ani. Acesta era angajat la Poliția de Frontieră din anul 2011.

„Polițistul de frontieră este victima agresorului care astăzi, pe Aeroportul Internațional Chișinău, a folosit arma de foc și a făcut două victime.

Angajații Poliției de Frontieră sunt profund îndurerați de moartea tragică a colegului și împărtășesc întristarea tuturor celor care l-au cunoscut. În aceste momente grele transmitem condoleanțe familiei, prietenilor și camarazilor, însoțite de gândurile noastre de mângâiere şi îmbărbătare”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Totodată, în legătură cu trecerea în neființă a agentului din securitatea aeronautică, echipa Poliției de Frontieră a venit cu un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate.

Cetățeanul care a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră, este un cetățean din Tadjikistan de 43 de ani, căruia i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova „din considerente de securitate”, a anunțat prim-ministrul Dorin Recean.

Mai multe împușcături au fost auzite vineri, în jurul orei 17:00, la Aeroportul Internațional Chișinău. Conform unor informații ale ZdG, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia. La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe. Oamenii care lucrează la Aeroport au fost evacuați din clădire.

Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a Aeroportului. Anterior, aceasta ar fi efectuat câteva împușcături în aer, iar ulterior, ar fi tras și în direcția unor polițiști de frontieră. Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care bărbatul a efectuat împușcăturile și nici cum a ajuns acesta cu armă la aeroport.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a confirmat pentru ZdG că au loc împușcături și a spus că va reveni cu detalii.

„Fără comentarii. Aeroportul este un obiectiv ca și oricare altul, vă rog să vă adresați la organele competente, nu la Aeroport”, a declarat Constantin Vozian, administratorul Aeroportului Internațional Chișinău. El a mai adăugat că nu cunoaște detalii. „Nu cunosc. Eu, în acest moment, merg spre Aeroport să văd ce se întâmplă. Nu știu ce este. Cred că e cazul să vorbiți cu poliția, cu organele de drept”, a mai spus Vozian.