Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Noi informații despre cetățeanul străin…

Noi informații despre cetățeanul străin de la Aeroport care a împușcat mortal două persoane. Un pasager a fost rănit, anunță prim-ministrul Recean

Sursa: Dorin Recean/Facebook

Cetățeanul care a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră, este un cetățean din Tadjikistan de 43 de ani, căruia i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova „din considerente de securitate”, a anunțat prim-ministrul Dorin Recean.

„În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră.

O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor.

Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar.

Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice”, se arată în mesajul premierului.

În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, cetățeanul străin a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane, a anunțat canalul guvernamental de Telegram, Prima Sursă.

Atacatorul a fost capturat de BPDS Fulger. Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger au reușit să „anihileze” agresorul care a făcut două victime la Aeroportul Internațional Chișinău.

Mai multe împușcături au fost auzite vineri, în jurul orei 17:00, la Aeroportul Internațional Chișinău. Conform unor informații ale ZdG, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia. La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe. Oamenii care lucrează la Aeroport au fost evacuați din clădire.

Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a Aeroportului. Anterior, aceasta ar fi efectuat câteva împușcături în aer, iar ulterior, ar fi tras și în direcția unor polițiști de frontieră.