Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarația PAS după altercațiile de…

Declarația PAS după altercațiile de la Varnița, acolo unde au fost dislocați zeci de mascați: „Ceea ce face Igor Dodon este o crimă împotriva poporului”

La scurt timp de la altercațiile de la Varnița, acolo unde zeci de mascați au fost dislocați pentru a elibera carosabilul și pentru a face drum vehiculelor și microbuzelor care transportă alegători din stânga Nistrului la secțiile de votare din Varnița, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au emis o notă prin care condamnă acțiunile de la Varnița.

Declarația emisă de PAS:

„Dodon recurge la cele mai mârșave provocări din setea lui de putere. Ceea ce face Igor Dodon este o crimă împotriva poporului. Echipa lui Dodon comite ilegalități și în ziua votului. Dodon încearcă să intoxice votul sincer al cetățenilor prin provocări și falsuri. 

Cerem oprirea imediată a provocărilor și a minciunilor precum că cineva ar plăti pentru un vot acordat Maiei Sandu. Venim cu un apel către cetățeni, și din țară, și din diasporă: Fiți atenți! Printre dvs., inclusiv în diasporă, au fost plasate persoane care provoacă și înregistrează falsuri despre așa-zisa mită. 

Mobilizarea fără precedent, sinceră și liberă a cetățenilor noștri din diasporă arată dorința imensă a moldovenilor de a-și exprima votul – un drept constituțional, iar încercarea de a destabiliza și a intoxica acest proces liber constituie o infracțiune. Vom cere investigarea acestor falsuri, oriunde au fost fabricate, și tragerea la răspundere a făptașilor. Provocatorii for fi pedepsiți penal”, se menționeză în nota PAS.

Mai mulți deputați se află la Varnița, acolo unde la secțiile de votare s-au format cozi de sute de metri. În timp ce deputați PAS acuză mai multe încălcări în procesul de votare, deputați socialiști spun că tot se ce întâmplă la Varnița face parte dintr-un proces democratic.

Pentru alegătorii din regiunea transnitreană în dreapta Nistrului sunt deschise 42 de secții de votare.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DE LA VARNIȚA: VIDEO/ Zeci de mascați împing veteranii care protestează la Varnița pentru a elibera carosabilul ca să treacă microbuze cu alegători din regiunea transnistreană: „Au folosit electroșocul cu noi”; „Tragedie, trădare de patrie ce faceți voi”