Principală  —  IMPORTANTE   —   Date statistice și avertismentul OMS.…

Date statistice și avertismentul OMS. Câte persoane infectate cu noul coronavirus s-au tratat. Țările în care toți cetățenii s-au vindecat

Potrivit Worldometers, un site web unde sunt adunate statisticile legate de coronavirus din toată lumea, de la izbucnirea virusului din decembrie 2019 în orașul Wuhan, din provincia chineză Hubei, până pe 25 februarie 2020 au fost înregistrate 80 155 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, numit Covit-19. Tot potrivit informațiilor de pe worldometers.info, din cele 80 155 de persoane infectate, 27 725 au fost tratate, iar 2 704 de persoane au decedat, adică aproape 3%.

Potrivit Worldometers, virusul nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.

Pe de altă parte, rata mortalităţii este mult mai mare la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice sau cancer.

Date statistice oferite de www.worldometers.info:

Cazuri de îmbolnăvire: 80 155 cazuri

Cazuri de deces: 2 704 cazuri

Cazuri de însănătoșire: 27 725 cazuri

Potrivit datelor statistice, din cele 80,155 de cazuri de îmbolnăvire, rata totală de decese este de 2,740%.

Tot datele statiste arată că noul coronavirus s-a răspândit în 37 de țări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire și deces, peste 90%, fiind înregistrate în China, țara de unde a pornit epidemia.

Italia este țara din Uniunea Europeană în care până acum sunt înregistrate cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Șapte persoane au murit, iar peste 220 au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, în peninsulă.

Țările în care toți cetățenii testați pozitiv cu Covit-19 s-au tratat:

Datele mai arată că, între timp, până în aceste momente, 9 țări pare să fi scăpat de coronavirus. Toți cetățenii din Vietnam (16), India (3), Rusia (2), Belgia (1), Cambodgia (1), Egipt (1), Finlanda (1), Nepal și Sri Lanka care au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, s-au tratat complet.

Date statistice pentru fiecare țară unde a fost depistat Covit-19:

Avertismentul OMS:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, luni, 24 februarie că lumea ar trebui să facă mai mult pentru a se pregăti pentru „o eventuală pandemie” cu noul coronavirus, directorul general admițând că epidemia are potențial „pandemic”.

„Este momentul ca toate țările, comunitățile, familiile și indivizii să se concentreze pe pregătire. Nu trăim într-o lume binară, alb-negru. Trebuie să ne concentrăm pe stopare, în timp ce facem tot ce putem pentru a ne pregăti pentru o eventuală pandemie. Nu există o abordare de dimensiuni unice. Fiecare țară trebuie să își facă propria evaluare a riscurilor luân în calcul propriul context. OMS continuă, de asemenea, să-și facă propria evaluare a riscului și monitorizează evoluția epidemiei”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în conferința de presă.

Discursul integral îl puteți găsi AICI.