Cui aparține Centrul de distracții din Chișinău unde a decedat un adolescent de 17 ani

Un adolescent de 17 ani a decedat, sâmbătă seara, în jurul orei 20:30, în centrul de distracții pentru copii de la Malina Mică din Chișinău, Panda Kids. Acesta era angajat part-time și a decedat  până la venirea ambulanței după ce ar fi încercat să execute o acrobație. Ambulanța, potrivit martorilor oculari, ar fi ajuns în aproximativ 20 de minute. 

Potrivit reprezentanților Poliției, băiatul ar fi încercat o săritură din întoarcere pe o trambulină din centrul de distracții. A căzut însă în cap și și-ar fi fracturat coloana vertebrală. Pe acest caz a fost deschis un proces penal. Deși medicii ar fi încercat să-l resusciteze pe băiat aproximativ jumătate de oră, acesta nu a reacționat.

Conform informațiilor de pe pagina electronică a centrului de distracții pentru copii Panda Kids, acesta se prezintă  drept „un centru sportiv-distractiv pentru copii și părinți și o destinație excelentă pentru copiii dornici de aventuri și părinți în căutare de relaxare”. „Aici copiii se pot bucura de toate tipurile de terenuri de joacă: parcul de funii, peretele de escaladă, arena de trambuline, labirintul, rolerdromul, tiroleană, mini stadion de fotbal. Toate activitățile sunt concepute pentru o odihnă cât mai activă și au ca scop dezvoltarea condiției fizice ale copiilor. Micuții vor putea escalada pereți, parcurge tiroliana, juca fotbal, vor sări pe batută și se vor putea simți adevărați eroi”, se menționează pe pagina electronică a centrului.

Conform informațiilor publice, centrul de distracții pentru copii „Panda Kids” este deținut de compania cu același nume. Companie este în proprietatea Lidiei Andrienco, care, conform informațiilor publicate anterior de Crime Moldova, ar fi mama Svetlanei Dârda, soția deputatului Iurie Dîrda. Andrienco este și proprietara din acte a companiei „D&D Companie”. Anterior, printre fondatorii Panda Kids s-a numărat și Daniela Unc, fiica soților Iurie și Svetlana Dîrda. Iurie Dârda a ajuns în Parlament pe listele PL, iar, ulterior, a plecat din partid, colaborând cu PDM.

În septembrie 2017,  o tânără de 23 de ani, din Chișinău, s-a accidentat grav, după ce a căzut de la 6 m înălțime, în Centrul Sportiv-Distractiv „Panda Kids” din capitală. Fata a fost internată în spital cu traume ale coloanei vertebrale și ale organelor interne. 

 

 

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *