Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) CSM, nemulțumit de criticile…

(VIDEO) CSM, nemulțumit de criticile din presă

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), revoltați de imaginea justiției în presă și criticile la adresa magistraților cer dovezi concrete de la jurnaliști. CSM a sesizat Consiliul de Presă  (CP) și Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) pentru că  emisiunea de satiră „Ora de Ras”  de la postul Jurnal TV, cu genericul „CSM, o cantoră de incompetenți” din 5 iunie,  ar fi prejudiciat demnitatea, onoarea, viața particulară și imaginea președintelui instituției, Victor Micu, dar și a celorlalți magistrați.

În emisiunea de satiră, prezentatorii critică activitatea și capacitatea profesională de membrilor CSM, dar și a șefului instituției, Victor Micu.

„În cazul în care în emisiunile audiovizuale se aduc acuzații unei persoane, prinvind fapte sau comportamente ilegale ori imorale concrete, acestea trebuie susținute cu dovezi. Realizatorii emisiunilor au obligația să respecte dreptul persoanei la propria imagine și să pună în vedere interlocuitorilor să probeze afirmațiile acuzatoare sau să indice cel puțin probele care le susțin, deoarece impactul potențial al mijlocului de comunicare utilizat are o importanță deosebită.”, se arată în sesizarea semnată de membrii CSM. Aceștia fac trimitere la articole din Constituție, Legea cu privire la libertatea de exprimare, Codul deontologic și alte acte internaționale.

Ora de Ras este difuzată  din 2011 la postul Jurnal TV. Autorii anunță  aceasta drept „o emisiune săptămânală ce-și propune să fie un filtru, ridiculizând tot ce înseamnă incompetență, lipsă de gust, subcultură prin mijloacele satirei și ironiei, din domeniul politicii, showbiz-ului, mass-mediei, viața cetățeanului.”