Principală  —  IMPORTANTE   —   COVID-19 a mai luat o…

COVID-19 a mai luat o viață. Un medic din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca a pierdut lupta cu noul virus

COVID-19 face o nouă victimă în rândul personalului medical. Este vorba de Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, șef Secție epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Colegii medicului din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP) au anunțat despre decesul acestuia și au transmis, în context, mesaje de condoleanță familiei și rudelor acestuia.

Nicolae Gorcinschi s-a născut în anul 1942.

A absolvit Universitatea de Medicină din Chișinău în anul 1972. Imediat după absolvire a activat ca medic igienist, apoi de șef al secției epidemiologie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Soroca. După crearea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și până la stingerea din viață a activat ca medic epidemiolog și șef al secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Din anul 2013 a deținut categoria superioară de calificare în calitate de medic epidemiolog. Activitatea profesională a Dlui Nicolae Gorcinschi a fost apreciată pe parcurs cu diplome și distincții din partea Ministerului Sănătății, Consiliului Raional Soroca și a Primăriei orașului Soroca.

„Domnul Nicolae Gorcinschi va rămâne în memoria noastră drept un colaborator profesionist și devotat, un om deosebit, cu suflet mare, de o rară înțelepciune și cumsecădenie”, se arată în mesajul celor de la ANSP.

În Republica Moldova un număr de 1.495 persoane au pierdut lupta cu COVID-19. În total, au fost înregistrate 63.275 cazuri de infectare.