Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Circulația transportului public, reluată în…

Circulația transportului public, reluată în capitală, conform orarelor zilelor de duminică

Sursa: RTEC/Telegram

Circulația transportului public din Chișinău a fost reluată în dimineața zilei de marți, 9 ianuarie, anunță reprezentanții Primăriei muncipiului. Totuși, astăzi și miercuri troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor de duminică, „cu mici ajustări”.

„Atât pe parcursul zilei de ieri cât și pe parcursul nopții, mai multe troleibuze au circulat pe străzile capitalei pentru evitarea depunerii chiciurei pe rețeaua pe contact. În timpul zilei, se pot atesta întârzieri de la orarul stabilit, staționări sau redirecționări. Serviciile de intervenție sunt active pe mai multe tronsoane de drum. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate.

Călători, vă rugăm să fiți atenți la orarele modificate și să luați în considerare posibilele întârzieri. De asemena, încurajăm călătorii să utilizeze aplicațiile mobile și hărțile GPS disponibile pentru a monitoriza în timp real circulația transportului”, au transmis autoritățile municipale.

Pentru informații suplimentare despre circulația transportului public municipal, cetățenii pot apela:

  • Linia Fierbinte RTEC – 022 204 205
  • Dispeceratul PUA – 022 837 317 sau 022 558 071

Circulația transportului public din Chișinău a rămas sistată până la sfârșitul zilei de luni, 8 ianuarie. Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Chișinău, decizia a fost luată „pentru siguranța călătorilor”.

Luni, la ora 11, Comisia Situații Excepționale din Chișinău (CSEC) anunțase că, până la ora 16:00, va fi sistat transportul public, cu excepția celor cu scop tehnic de intervenție.

În plus, a fost anunțată sistarea activității școlilor și grădinițelor pe parcursul a două zile, până pe 11 ianuarie.

Decizia este luată din cauza ninsorilor abundente care cad pe tot teritoriul R. Moldova.

Tot luni, CSEC a decis să sisteaze și activitatea instituțiilor publice, cu excepția celor implicate în deszăpezire și înlăturarea ghețușului, celor din sănătate și a celor aflate în serviciul persoanelor care se află în situații de risc.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de schimbarea bruscă a vremii. Astfel, codul portocaliu, care urma să fie valabil până miercuri, 10 ianuarie, a fost modificat în cod galben, pe întreg teritoriul țării.