Cartea de muncă: scumpă și ineficientă

Echipa Economică Germană, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și a Familiei și Camera Americană de Comerț din Moldova au lansat consultări publice în vederea reformei de modernizare a sistemului de evidență a activității de muncă, cu participarea instituțiilor guvernamentale, sindicatelor și patronatelor, precum și a mediului de afaceri din țară.

Consultările publice au demarat prin prezentarea raportului „Modernizarea sistemului de evidență a activității de muncă a salariaților în Moldova”, dezvoltat de către Echipa Economică Germană (GET Moldova), la solicitarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, care reprezintă un concept de evidență a activității de muncă a salariaților, axat în mod substanțial pe modalitățile de înlocuire a carnetelor de muncă printr-un sistem modern de înregistrare a muncii.

„În contextul reducerii poverii administrative pentru întreprinderi și angajați, Ministerul Muncii a solicitat suportul GET Moldova în evaluarea sistemului curent din Moldova a evidenței muncii, inclusiv a corespunderii
carnetului de muncă la nevoile unei economii moderne. În baza recomandărilor experților economici, ne-am propus să identificăm o alternativă eficientă vechilor cărți de muncă, fiind un sistem modern de evidență a muncii. Așa dar, astăzi are loc prezentarea conceptului unui astfel de sistem modernizat de înregistrare a activității salariatului și dorim să consultăm principalele părți interesate din mediul de afaceri, reprezentanți ai angajaților și administrației publice”, a subliniat Jörg Radeke, Manager de proiect, Echipa Economică Germană.

În cadrul mesei rotunde, participanții s-au focusat pe evaluarea cerințelor privind evidența activității de muncă, în special a carnetelor de muncă, precum și pe recomandările parvenite pentru modernizarea sistemului de înregistrare și evidență a activității de muncă a salariaților.

Astfel, scopul consultărilor publice este orientat și spre discutarea conceptului reformei de modernizare a sistemului de evidență a activității de muncă, punîndu-se accentul pe discutarea viziunei/poziției delegaților
din instituțiile guvernamentale, sectorului privat, precum și reprezentanții angajatorilor și angajaților. „Conceptul carnetului de muncă, în formula care este astăzi, reprezintă un procedeu costisitor, ineficient și învechit. Salutăm inițiativa Ministerului Muncii și Protecției Sociale de a moderniza sistemul de evidență a muncii, evident că suntem mereu susținătorii reformelor în beneficiul mediului de business și a cetățenilor”, a
evidențiat Mila Mălairău, director executiv, AmCham Moldova.

Participanții la consultările publice sunt Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Sindicatele, Inspecția Muncii, Casa Națională de Asigurări Sociale, AmCham Moldova, Asociațiile de Business (FIA, EBA, CCI),
Confederația Națională a Patronatului din R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *