Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bilanț oficial de la Ministerul…

Bilanț oficial de la Ministerul Sănătății. Instituția anunță ce s-a întâmplat cu persoanele testate pozitiv la Covid 19 prin telefon

Astăzi, 18 aprilie 2020, au fost înregistrate alte 114 cazuri de infecție cu noul coronavirus după procesarea  a 726 probe. Dintre acestea, 113 sunt cazuri cu transmitere locală şi unul de import, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 2351, cazuri confirmate prin laborator – 2282 și cazuri cu diagnostic clinico epidemiologic – 69, anunță instituția, care precizează, în premieră că din cele 135 de cazuri stabilite anterior clinico-epidemiologic, au fost testate de laborator 66 de persoane. Din persoanele testate, 39 sunt cu rezultat de laborator pozitiv, iar 27 sunt cu rezultat negativ și sunt excluși din cei cu diagnostic clinico-epidemiologic și rămân la supraveghere medicală.

Au rămas de a fi testate alte 69 de persoane cu diagnostic clinico-epidemiologic.  Totodată, alte 5 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în regiunea transnistreană.  

Din numărul total de cazuri din această zi, sâmbătă, 18 aprilie, 18 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 4, medici – 6, personal auxiliar – 8.  

În total, 391 persoane au fost tratate şi  60 de persoane au decedat din cauza COVID-19.