Principală  —  IMPORTANTE   —   Pistă pentru bicicliști, piloni de…

Pistă pentru bicicliști, piloni de protecție, indicatoare și benzi trasate haotic pe aleea de la Ciocana, de un milion și jumătate de lei. Vicepretor: „Au rol decorativ, dar și rolul de a nu supraîncălzi asfaltul la soare”

Chiar dacă autoritățile municipale au dat promisiuni în luna aprilie, curent, că lucrările de reparație a aleii din bulevardul Mircea cel Bătrân, sectorul Ciocana vor dura circa două luni, astăzi, 12 octombrie, lucrările încă nu au fost finisate. După ce a fost înlocuit stratul de asfalt și amenajate bordurile, pe trotuar au fost desenate și câteva benzi de culoare albă care aparent par a fi trasate haotic. Benzile au provocat numeroase reacții pe rețelele de socializare și nedumerire în rândul locuitorilor mun. Chișinău. Cu toate acestea, autoritățile au o și o explicație.

Contactat de Ziarul de Gardă, Dorian Istratii, vicepretorul sectorului Ciocana, a declarat că benzile au „un rol decorativ, dar și rolul de a nu supraîncălzi asfaltul la soare”.

„În primul rând, aceste benzi au un rol decorativ. În al doilea rând, aceste benzi albe au rolul de a nu supraîncălzi asfaltul la soare, deoarece reflectă lumina și nu permite încălzirea acestuia. Noi considerăm că este mai frumos cu aceste benzi albe decât asfaltul negru. Totodată, avem și banda verde care este destinată bicicliștilor”, ne-a comunicat Dorian Istratii, vicepretorul sectorului Ciocana.

Pistă pentru bicicliști, piloni de protecție, indicatoare și benzi trasate haotic pe aleea de la Ciocana, de un milion și jumătate de lei

Întrebat care au fost costurile acestor marcaje, Dorian Istratii, vicepretorul sectorului Ciocana, susține că a fost atinsă suma de 1 487 549 de lei. Au fost repartizați bani pentru marcaje rutiere, dar și pentru plantarea stâlpilor pentru indicatoare pentru circulația rutieră.

Totodată, pretorul ne-a mai comunicat că pentru lucrările de înverzire a aleii este planificată suma de 1 346 118 lei.

Și viceprimarul capitalei Victor Chironda, ne-a comunicat că aceste benzi au rolul de a înfrumuseța orașul Chișinău. Referitor la nedumerirea și criticile aduse de societate în sensul dat, Chironda susține că lucrurile noi mereu aduc nemulțumiri la început.

Lucrările de reabilitare a aleii pietonale din bd. Mircea cel Bătrân sectorul Ciocana, au început la 22 aprilie curent. Costul proiectului este de 4,7 milioane de lei.

Potrivit autorităților, reabilitarea aleii reprezintă o primă etapă din cadrul programului de reparație a bd. Mircea cel Bătrân, proiect inițiat de Pretura Ciocana.

Lucrările de renovare a zonei pietonale sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo” și presupun înlocuirea stratului de asfalt și a bordurilor pe o suprafață de 14 mii metri pătrați, pe tronsonul: str. P. Zadnipru – str. Prof. Ion Dumeniuk. De asemenea, pe aleea bd. Mircea cel Bătrân vor fi amenajate spațiile verzi, va fi instalat iluminat nocturn decorativ, precum și mobilier urban.

FOTO: Facebook/ Ruslan Codreanu