Principală  —  IMPORTANTE   —   AUDIO/ Răspunsul consilierului lui Chicu…

AUDIO Răspunsul consilierului lui Chicu la solicitarea de interviu a ZdG: „Dar el trebuie să se consulte cu tine când merge undeva?”

În încercarea de a obține un interviu cu prim-ministrul R. Moldova, redacția Ziarului de Gardă a fost informată că Ion Chicu merge doar la instituțiile mass-media care, în opinia consilierului său, „au impact”. Cel puțin asta ne-a comunicat consilierul premierului, Vitalie Dragancea, care a ținut să precizeze că el este cel care alege instituțiile media cărora Ion Chicu să le acorde interviu.

Săptămâna trecută, reporterul Ziarului de Gardă i-a scris un mesaj privat prim-ministrului Ion Chicu, în care îi solicita un interviu. Mesajul a rămas însă fără răspuns. A urmat o solicitare repetată, de această dată printr-un SMS care, la fel, s-a lăsat fără răspunsul așteptat. Pentru a obține o reacție din partea prim-ministrului, i-am scris și consilierului acestuia, Vitalie Dragancea, cu solicitarea de a coordona cu premierul un răspuns la invitația noastră. Drept reacție, ni s-a comunicat că premierul are o agendă încărcată, iar dacă avem întrebări, să i le transmitem prin poștă.

Dat fiind faptul că nu obișnuim să realizăm interviuri prin email, am informat consilierul premierului că suntem disponibili să organizăm interviul chiar și în afara orelor de muncă și în locația stabilită de premier. Totuși, în pofida acestor precizări, Dragancea ne-a comunicat telefonic că el, personal, este cel care alege instituțiile mass-media cărora premierul le ofere interviuri.

„Eu aleg instituțiile mass-media care au cel mai mare impact, asta unu la mână și doi la mână, eu nu am să permit să fiu pus în colț, de atâta că am mers la altele și nu am mers la unii”, a subliniat consilierul.

Întrebat dacă insinuează că Ziarul de Gardă nu are impact asupra societății, răspunsul consilierului a fost scurt: „Eu am opinia mea”.

–––––––––

Secvență din discuția cu Vitalie Dragancea, consilierul premierului:

Reporter: Nu trebuie să existe un pluralism media? Ne ducem numai la televiziunile care doriți dumneavoastră?

Vitalie Dragancea: Dar la ce informație tu nu ai acces? Ți-am pus întrebarea la care nu am primit răspuns.

Reporter: Eu nu am zis că nu avem acces la informație. Vrem să discutăm cu prim-ministrul și să îi adresăm o serie de întrebări.

Vitalie Dragancea: Înseamnă că noi suntem ok. Dacă aveți întrebări, dați-le. Dacă nu aveți acces la informație, arătați-mi unde anume nu aveți acces la informație.

Reporter: Dar prim-ministrul Chicu se duce la NTV pentru că NTV-ul nu are acces la informație? 

Vitalie Dragancea: Dar el trebuie să se consulte cu tine când merge undeva?

După discuția cu Vitalie Dragancea, Ziarul de Gardă a expediat o cerere în adresa prim-ministrului prin care îi solicităm să ne ofere un interviu.

Exact în această perioadă, și jurnalista Lorena Bogza i-a adresat premierului o invitație la emisiunea „În Profunzime”. Deși declarase public că va veni la emisiune când va avea timp, Chicu și-a schimbat ulterior decizia și a refuzat invitația. Într-un comentariu pe Facebook, premierul menționase, ulterior, că are agenda plină de interviuri pentru diverse instituții mass-media.