Atenţie șoferi! Se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din ţară

Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că, pe mai multe tronsoane ale unor drumuri naţionale traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, mai ales pe timp de noapte.

Astfel, INP atrage atenţia conducătorilor auto să circule cu mare prudență, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo.

Totodată, Inspectoratul Naţional de Patrulare îndeamnă șoferii să respecte următoarele reguli:
• nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate;
• utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă pentru a reduce riscul producerii unor accidente din cauza neasigurării la schimbarea direcţiei de mers;
• păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă;
• curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare;
• fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

În contextul în care suntem în perioada rece a anului și condițiile meteo îngreunează deplasarea pe traseu, creând impedimente, INP avertizează conducătorii auto, că ignorând anumite cerințe își pun în pericol viața lor, a pasagerilor, a pietonilor, dar și a celorlalți participanți la trafic.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *