Principală  —  IMPORTANTE   —   ASP va organiza procedura de…

ASP va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte

Agenția Servicii Publice va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, a laminatului holografic securizat și a serviciilor software, necesare pentru producerea actelor de identitate. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Decizia din 18 mai 2022 privind prelungirea valabilității pașapoartelor cu termen expirat pentru cetățenii moldoveni va fi aplicată atât în raport cu autoritățile Republicii Moldova, cât și cu țările care au confirmat prevederile Dispoziției CSE în acest sens. Lista statelor va fi publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

La 13 mai, Agenția Servicii Publice (ASP) anunța că a semnat contractul cu „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych”, companie controlată de trezoreria Poloniei, pentru procurarea a circa 3 milioane de blanchete de documente. Compania „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych” a fost desemnată câștigătoare a licitației de procurare a blanchetelor utilizate la perfectarea actelor, anunțată repetat la începutul acestui an de către ASP. Potrivit ASP, contractul a fost semnat pe un termen de trei ani. Detalii aici

În septembrie 2021, ASP a anulat licitația de aproximativ 500 de milioane de lei pentru achiziționarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare, din motiv că existau „abateri de la prevederile legale” care determinau „imposibilitatea de încheiere a contractului”.