Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Antrenamente militare la Bălți: Vor…

Antrenamente militare la Bălți: Vor fi executate trageri de luptă din armamentul de infanterie și artilerie

Militarii din cadrul Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” vor executa, pe 29 martie 2023, trageri de luptă din armamentul de infanterie și artilerie, la Centrul de instruire militară al unității din municipiul Bălți. Ministerul Apărării al R. Moldova anunță că antrenamentele fac parte din planul de instruire al unității pentru anul 2023.

Militarii din Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” au desfășurat și în perioada 16-17 februarie exerciții practice la Centrul de instruire din municipiul Bălți. Reprezentanții Ministerului Apărării îndemnau atunci cetățenii „să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări”.

De asemenea, în perioada 27 martie-7 aprilie, militarii Armatei Naționale se vor antrena, alături de colegii lor din România, Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul exercițiului multinațional „JCET-2023” (Joint Combined Exchange Training).

În acest context, Ministerul Apărării informează că tehnica militară urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente, și solicită cetățenilor „să nu speculeze pe seama exercițiului și deplasării planificate a tehnicii militare”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, exercițiul se va desfășura la centrele de instruire ale Armatei Naționale și are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale moldovenești, române, americane, britanice, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Reprezentanții Ministerului subliniază că „Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.