Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ANTA anunță că a stabilit…

ANTA anunță că a stabilit prețul plafon care poate fi aplicat de transportatori începând cu 14 martie

Foto via Facebook

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) informează că a stabili tarifele plafon, care pot fi aplicate de transportatori la efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional din data de 14 martie 2022, pornind de la prețul mediu al produselor petroliere în perioada 5 – 11 martie curent.

Trafic interraionalTariful plafon, lei/km pentru un pasager
Categoria de confort II0,79
Categoria de confort I0,89
Trafic raionalTariful plafon, lei/km pentru un pasager
Categoria de confort II0,89
Categoria de confort I0,99

Conform Deciziei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, tarifele menționate se stabilesc în fiecare zi de vineri a săptămânii curente, pentru săptămâna următoare.

Din 1 martie 2022 au intrat în vigoare noile tarife pentru călătoria cu transportul public. Pentru o călătorie cu rutele naționale, care fac legătură dintre raioanele țării, tariful a crescut cu 10 bani pentru un kilometru, iar pentru călătoriile în interiorul unui raion, tariful a crescut cu 20 de bani.

Citiți și: DOC/ Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a publicat Ordinul privind noile tarife pentru călătoria cu transportul public

Pe 16 februarie curent, a fost lansat Programul „Transport Modern”, care, potrivit viceprim-ministrului Andrei Spînu, prevede standarde mai înalte pentru serviciile de transport rutier de pasageri, iar principalul obiectiv fiind înnoirea parcurilor auto.