Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării…

DOC Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a publicat Ordinul privind noile tarife pentru călătoria cu transportul public

Foto: Reporter ZdG

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a publicat Ordinul cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional, care vor intra în vigoare începând cu data de 1 martie. 

Anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă că, pentru călătoria cu rutele care fac legătura între raioanele țării, tariful va crește cu 10 bani pentru un kilometru, iar pentru călătoriile în interiorul unui raion, tariful va crește cu 20 de bani.


Tarifele plafonate la serviciile regulate în trafic interraional:

  • pentru categoria de confort II – 0,70 lei/km pentru un pasager;
  • pentru categoria de conform I – 0,80 lei/km pentru un pasager.

Tarifele plafonate la serviciile regulate în trafic raional:

  • pentru categoria de confort II – 0,80 lei/km pentru un pasager;
  • pentru categoria de confort I – 0,90 lei/km pentru un pasager.

Potrivit MIDR, în baza deciziei consiliilor locale din cadrul autorităților administrației publice locale de nivelul I, operatorii de transport pot aplica următoarele tarife:

  • la serviciile regulate în trafic interraional până la 1 lei/km pentru un pasager;
  • la serviciile regulate în trafic raional până la 1,10 lei/km pentru un pasager.

Pe 16 februarie curent, a fost lansat Programul „Transport Modern”, care, potrivit viceprim-ministrului Andrei Spînu, prevede standarde mai înalte pentru serviciile de transport rutier de pasageri, iar principalul obiectiv fiind înnoirea parcurilor auto.

La începutul lunii februarie a fost organizată o grevă de trei zile a transportatorilor, anunțată de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto pentru rutele naționale regulate. APOTA a solicitat repetat Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să majoreze tarifele de transport și la serviciile de autogară. Atunci, viceprim-ministrul Andrei Spînu a declarat că nu va permite creșterea nejustificată a tarifelor și le-a recomandat transportatorilor să renoveze Parcul de autobuze.