Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Angajații Serviciului Pază de Stat…

Angajații Serviciului Pază de Stat vor primi indemnizații pentru închirierea locuințelor

Foto: spps.md

Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat vor beneficia, pe perioada desfășurării activității, de compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe. Parlamentul a votat în cea de-a doua lectură un proiect de lege în acest sens.

Potrivit proiectului, în cazul în care ofițerului de protecție nu i se poate oferi o locuință de serviciu corespunzătoare, acesta va beneficia de o indemnizație pentru închirierea locuinței. Mărimea și modul de acordare a indemnizaţiei va fi stabilită de Guvern.

Compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ va avea loc începând cu 1 ianuarie 2019. Conform unor estimări, pentru implementarea acestei garanții va fi necesară alocarea sumei de circa 2,8 milioane anual.

Potrivit autorilor proiectului, instituirea acestei garanții sociale va reduce fluctuația de specialiști și va respecta echitatea între ofițerii de protecție și alte categorii de angajați cu statut special din Republica Moldova.

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat este un organ de stat cu atribuţii speciale în domeniul securităţii statului, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova, a demnitarilor străini pe timpul şederii lor în Republica Moldova, a membrilor lor de familie, în limitele competenţelor legale, precum şi în asigurarea pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora.