Alegeri repetate cu „ghinion”

Peste două săptămâni, în satul Topala, Cimișlia va fi organizat turul doi al alegerilor locale.

Atmosfera din ziua alegerilor repetate în satul Topala a fost una extrem de tensionată. Câțiva săteni au blocat intrarea în secția de votare persoanelor care și-au schimbat viza de reședință în sat, cu câteva zile înainte de alegerile locale. Pe lângă aceasta, după prelucrarea tuturor proceselor-verbale, s-a constatat că lipsește un singur vot pentru ca primarul localității să fie ales. Astfel, candidatul PDM Ion Gribineț a obținut 230 de voturi din totalul de 460, lipsindu-i un singur vot.

Amintim că scrutinul din 14 iunie curent a fost anulat după ce un grup de cetăţani a devastat secţia de votare. Localnicii au de ales între patru candidaţi. Pentru validarea scrutinului la urne trebuie să se prezinte 25 la sută dintre persoanele cu drept de vot.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *