Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Al treilea municipiu ce a…

Al treilea municipiu ce a interzis accesul în cimitire de Paștele Blajinilor

Strășeni este al treilea municipiu în care autoritățile au decis interzicerea accesului persoanelor în cimitire de Paștele Blajinilor din cauza numărului în creștere a cazurilor de infecție cu COVID-19. 

Prin Hotărârea nr. 4 din 6 iunie 2020 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Strășeni, publicată de news.ungheni.org, s-a dispus interzicerea accesului tuturor persoanelor în zilele de 7 și 8 iunie în incinta cimitirelor amplasate pe teritoriul raionului, excepție fiind doar procesiunile tradiționale de înmormântare.

„Primăriile din raionul Strășeni, în zilele de 7 și 8 iunie, vor interzice accesul în cimitirele situate pe teritoriul localităților, cu excepția înhumărilor curente”, se menționează în dispoziția CESP a raionului Strășeni.

dispoziția CESP a raionului Strășeni

Aceeași hotărâre a fost aprobată și de Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică din raionul Cahul care a decis că accesul în cimitire va fi restrecționat în perioada 6 -19 iunie. Totodată, s-a aprobat și închiderea piețelor municipale începând cu data de 9 iunie și până la data de 22 iunie.

Și Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău a decis ca sâmbătă, duminică și luni cimitrile de pe tot teritoriul capitalei vor rămâne închise.

Autoritățile au permis desfășurarea în zilele de 7-8 iunie a Paștelui Blaijinilor, chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creștere. 

În acest an, printr-o decizie a Mitropoliei Moldovei, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru zilele de 7 şi 8 iunie. În acest context, potrivit unei dispoziției a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, în timpul organizării serviciilor divine de pomenire în cimitire va fi interzis consumul oricăror alimente și băuturi. Totodată, pentru a evita aglomerările, responsabilii de administrarea cimitirelor vor trebui să asigure intrare în cimitir a unui număr limitat de persoane.