Principală  —  IMPORTANTE   —   Air Moldova prelungește sistarea zborurilor…

Air Moldova prelungește sistarea zborurilor până pe 14 septembrie. Detalii de la companie

Foto: Air Moldova

Compania privată „Air Moldova” anunță că sistarea zborurilor a fost prelungită repetat până pe 14 septembrie inclusiv. Astfel, pasagerii vor primi notificare la adresele de email cu opțiunile de rambursare și rebooking.

„Stimați pasageri, rambursările pentru zborurile anulate se procesează în continuare. Pasagerii care au procurat biletele online, pe site-ul companiei, vor primi rambursarea la solicitare, pe cardul cu care a fost achitat biletul.

Pasagerii care au procurat biletele achitând prin intermediul agențiilor vor putea primi rambursarea în numerar/pe card, odată cu reluarea activității comerciale și operaționale a companiei. Vă mulțumim pentru înțelegere și răbdare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Pe 18 iulie 2023, reprezentanții Air Moldova au anunțat că sistarea zborurilor operate de companie a fost prelungită repetat, până la mijlocul lunii august.

„Zborurile sunt sistate până la data de 16 august 2023 inclusiv. Pasagerii vor primi notificare la adresele de email cu opțiunile de rambursare și rebooking. Stimați pasageri, rambursările pentru zborurile anulate se procesează în continuare. Pasagerii care au procurat biletele online, pe site-ul companiei, vor primi rambursarea la solicitare, pe cardul cu care a fost achitat biletul. Pasagerii care au procurat biletele achitând prin intermediul agențiilor vor putea primi rambursarea în numerar/pe card, odată cu reluarea activității comerciale și operaționale a companiei”, se arată într-un comunicat publicat de operatorul aerian.

În iunie, Air Moldova a comunicat că parcurge în continuare etapele procesului de restructurare și a anunțat mai multe acțiuni pe care urmează să le întreprindă, inclusiv prelungirea sistării zborurilor până la începutul lunii iulie.

Cu scopul optimizării proceselor curente și concentrarea maximă pentru asistența pasagerilor”, Air Moldova a anunțat atunci:

  • Sistarea temporară a activității oficiului Air Moldova bd. Negruzzi 10 din Chișinău. (tot personalul din incinta agenției va fi concentrat pe asistența pasagerilor în regim online pe adresele electronice helpdesk@airmoldova.md)
  • Zborurile sunt sistate până la data de 30 iunie, inclusiv. Pasagerii vor primi notificare la adresele de email cu opțiunile de rambursare și rebooking.
  • Call centrul companiei activează de la 08:00 până la 20:00 / zilnic.

Air Moldova nu mai operează zboruri de la 2 mai, după mai multe luni în care a anulat curse.

Pe 2 mai 2023, compania privată „Air Moldova” a anunțat că a depus în instanță o „cerere de aprobare a restructurării accelerate a companiei, care este un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor”. Astfel, până la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania a spus că va suspenda operarea zborurilor și vânzările de bilete începând cu data de 2 mai. Conform companiei aeriene, reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță.