Principală  —  IMPORTANTE   —   Aglomerație la punctele de trecere…

Aglomerație la punctele de trecere de la Varnița și Tighina. Cozi s-au format la intrarea în regiunea transnistreană – VIDEO

Pe parcursul zilei de marți, 26 aprilie, în punctele de trecere de la Varnița și Tighina s-au format cozi de automobile. Dacă la Tighina fluxul mașinilor era mare în ambele direcții, la Varnița s-au format cozi doar pe sensul de intrare în regiunea transnistreană.

Presa din regiunea transnistreană a scris anterior că, cel mai probabil, cozile s-au format în contextul schimbării modului de control la ieșirea din zonă. Mai multe persoane care așteptau la punctele de trecere pentru a ajunge în regiunea transnistreană ne-au declarat că se întorc de la rude, alături de care au sărbătorit Paștele, au perfectat acte sau au mers la bancă.


În după amiaza zilei de marți, la punctul de trecere de la Varnița, pe sensul de ieșire din regiunea transnistreană, pot fi văzute mai puține unități de transport, un flux mai mare de mașini fiind înregistrat la intrarea în regiunea transnistreană.

O femeie a declarat pentru Ziarul de Gardă că împreună cu membrii familiei se întoarce de la rude și că în regiunea transnistreană nu se întâmplă nimic ieșit din comun.

Live din punctul de trecere peste Nistru de la Varnița

Transmitem din punctul de trecere de la Varnița, unde se înregistrează un flux sporit de mașini care merg spre regiunea transnistreană. Pe sensul invers, dinspre regiunea transnistreană spre Chișinău, fluxul de mașini este mult mai mic.

Publicată de Ziarul de Gardă pe Marţi, 26 aprilie 2022

Iar la punctul de trecere de la Tighina, pe sensul de ieșire din țară, s-a format o coadă de peste 100 de mașini. Șoferii, care au stat la coadă pentru a merge în regiunea transnistreană, ne-au spus că se întorc de la rude.

Aglomerație a fost înregistrată și pe sensul de ieșire din regiunea transnistreană. Un bărbat a spus pentru ZdG că a fost nevoit să aștepte o oră și jumătate pentru a trece de verificări și a ajunge pe malul drept al Nistrului.

„Am venit din regiunea transnistreană la Varnița acum o oră, la bancă. Acolo e coadă de mașini (la ieșirea din regiunea transnistreană), dar aici e și mai mare”, ne-a spus un șofer.

Iar o femeie ne-a spus că se întoarce în regiunea transnistreană, după ce la Chișinău a perfectat actele pentru copilul său.

Suntem live de la punctul de trecere Tighina, spre și dinspre regiunea transnistreană, unde de dimineață s-au format cozi de mașini pe ambele sensuri.

Publicată de Ziarul de Gardă pe Marţi, 26 aprilie 2022

Marți dimineață, pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe imagini care arată cozi de mașini la ieșirea din regiunea transnistreană. Portalul Zona de Securitate.md scrie că s-au format cozi la toate punctele de pe tronsonul liniei administrative.

Solicitați de ZdG, reprezentanții Biroului politici de reintegrare ne-au comunicat că împreună cu instituțiile naționale competente este în proces de analiză și documentare a evenimentelor care s-au produs ieri și azi în regiunea transnistreană a R. Moldova.