Principală  —  IMPORTANTE   —   Cozi de mașini la ieșirea…

Cozi de mașini la ieșirea din regiunea transnistreană. Ce spune Biroul politici de reintegrare

Pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe imagini care arată cozi de mașini la ieșirea din regiunea transnistreană. Portalul Zona de Securitate.md scrie că s-au format cozi la toate punctele de pe tronsonul liniei administrative.

Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Biroului politici de reintegrate ne-au comunicat că împreună cu instituțiile naționale competente este în proces de analiză și documentare a evenimentelor care s-au produs ieri și azi în regiunea transnistreană a R. Moldova.

„Când vom dispune de informații pertinente pe linia noastră de competență vom comunica neîntârziat”, au menționat reprezentanții Biroului politici de reintegrare.

Presa din regiunea transnistreană scrie că, cel mai probabil, cozile s-au format în contextul schimbării modului de control la ieșirea din zonă.

Anterior, Biroul politici de reintegrare anunța că în perioada 22 aprilie – 04 mai 2022, va fi asigurat un regim simplificat de trecere a persoanelor și a mijloacelor de transport ce vor întreprinde vizite cu caracter privat în localitățile din stânga Nistrului și mun. Bender, informație confirmată și prin canalul de corespondență dintre reprezentanții politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Atunci, Chișinăul a salutat această inițiativă și a venit cu apelul către Tiraspol de a stabili pentru o perioadă nedeterminată o liberă circulație plenară între ambele maluri, cu renunțarea la orice forme de control și de rețineri a persoanelor și a mijloacelor de transport așa după cum are loc pe malul drept al Nistrului.