A fost deschisă a IX-a ediţie a Şcolii de vară anticorupţie

Centrul Naţional Anticorupţie, în parteneriat cu „CNA Studenţesc” şi Fundaţia Hanns Seidel, lansează Şcoala de vară sub genericul „Tinerii împotriva corupţiei”.

Deschiderea oficială a celei de-a IX ediţii a şcolii a avut loc la 29 iunie curent, la Vadul lui Vodă, baza de odihnă „Odiseu”.

Anul acesta, şcoala este organizată în cadrul Campaniei „EU – pentru educaţie prin integritate”, şi îşi propune să promoveze cultura de integritate în mediul universitar şi civic din R. Moldova, prin dezvoltarea abilităţilor teoretice şi practice ale participanţilor de a planifica, organiza şi livra instruiri anticorupţie de calitate.

Astfel, peste 20 de tineri, membri ai Asociaţia Studenţilor Facultăţilor de Drept din R. Moldova (ELSA) şi CNA Studenţesc, toţi aleşi pe bază de concurs, vor participa la lucrările şcolii care se va desfăşura timp de o săptămână, 29 iunie – 3 iulie.

Sesiunile de lucru se vor referi la următoarele subiecte:
– Legea şi corupţia: fenomen, reglementări juridice, subiectul special al infracţiunilor de corupţie
– Instrumentarea şi judecarea cazurilor de corupţie
– Rolul actorilor non-guvernamentali în prevenirea şi combaterea corupţiei.

Menţionăm că, în calitate de formatori vor participa angajaţi ai CNA, procurori, judecători şi experţi anticorupţie.

Şcoala de vară este organizată cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns Seidel Stuftung.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *