Principală  —  Ştiri  —  Social   —   6000 de polițiști vor asigura…

6000 de polițiști vor asigura ordinea publică de Ziua Independenței

igp.gov.md

Peste 6000 de polițiști vor fi mobilizați pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Independenței. Potrivit șefului Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, oamenii legii vor fi la datorie și în următoarele cinci zile de odihnă de care vor dispune bugetarii, în deosebi în regiunile unde se va sărbători hramul localității respective.

„La 27 august, în Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare va fi blocat pentru circulația transportului public și a celui privat. Astfel, bulevardul va fi închis de la ora 6:00 dimineața până la ora 13:00, în perimetrul străzilor Ismail și Mihai Viteazul. În partea a doua a zilei, de la ora 13:00 și până la 23:30, bulevardul central va fi închis în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale. Totodată, vor fi detectoare de metale și fiecare cetățean va trece aceste controale pentru a ne asigura că nu deșține obiecte interzise”, a menționat Pînzari.

Inspectorii de patrulare îndeamnă locuitorii capitalei să opteze în această zi pentru transportul public, iar cei care se vor deplasa totuși cu transportul propriu sunt rugați să respecte semnalizarea temporară. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în centrul Capitalei vor fi prevăzute locuri de parcare pe străzile 31 august 1989, Mitropolit Varlaam, Sciusev ș.a.