30 de zile de arest preventiv pentru suspectul în cazul morții fiului lui Anatol Țăranu

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, suspectat că l-ar fi împușcat pe fiul analistului Anatol Țăranu, va sta după gratii în următoarele 30 de zile, după ce procurorii au cerut în instanță arestul preventiv.

La intrarea în sala de judecată, suspectul a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Avocatul acestuia a specificat că bărbatul își recunoaște vina și a evitat să răspundă la celelalte întrebări ale reporterilor.

Incidentul a avut loc în noaptea zilei de 30 iunie într-un bloc de locuit din sectorul Buiucani. Potrivit poliției la fața locului a fost depistat pistolul deținut legal de către suspect, din care a fost împușcată victima. Din informațiile preliminare se cunoaște că între cei doi s-ar fi iscat un conflict, ambii fiind în stare de ebrietate.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 10 la 15 ani pentru „omor intenționat”.

Foto: captură video Realitatea LIVE

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Traian Harașosfetiuc

  TREI GLOANȚE ÎN SPINAREA TÂNĂRULUI TEODOR ȚĂRANU SAU ZARURILE AU FOST ARUNCATE

  În noaptea zilei de 30.06.2018 Teodor Țăranu, fiul de 30 de ani al analistului
  Anatol Țăranu a fost împușcat în decursul unei certe, iscate la beție. Nu
  vreau să vorbesc despre analistul proplahotniuk Anatol Țăranu, ținând cont că
  regimul oligarhului Plahotniuk l-a pedepsit și așa prin pierderea celui mai
  mare dintre copiii săi, dar vreau să atrag atenția, cum presa pupincuristă a
  oligarhului tratează această întâmplare tragică, fără doar și poate.

  Absolut toată presa proplahotniuk începe cu a ne relata, că vedeți voi, Teodor
  Țăranu a fost împușcat cu o armă legală, adică înregistrată la poliție, ca și
  cum tatălui, adică lui Anatol Țăranu i-ar fi mai ușor în acest caz, ca cetățean
  loial regimului.Ba mai mult o parte dintre pupincuriștii regimului ne spun că
  criminalul, tiraspoleanul de 32 de ani Boris Babin este amator de arme și toate
  toate cele patru arme și numeroasele muniții la ele de diferite calibre găsite
  în casa lui erau deținute legal.

  Mă rog, dacă justiția á la Plahotniuk și poliția á la Plahotniuk permit unui
  scelerat alcoolic să dețină legal tocmai patru arme de foc și o mulțime de
  muniție la ele în centrul orașului este una la mână, dar “Aaa!” – cum obișnuiește
  să ne spună analistul politic proplahotniuk Anatol Țăranu în zilele lui bune,
  – “Asta-i altă chisăliță de prune!”

  De asemenea jurnaliștii pupincuriști ai oligarhului ne relatează în cor, că “delo
  buharikovskoe”, adică este o “afacere între buharici (bețivani)” și asasinul fiului
  cunoscutului analist politic proplahotniucist Anatol Țăranu este un “pasionat de
  trageri din arme”, ca și cum asta ar fi o scuză pentru ucigaș și lui Anatol Țăranu
  ar trebui să-i fie mai ușor în acest caz de pierderea celui mai mare din cei trei
  copii ai săi.

  Prima reacție a analistului politic proplahotniuk Anatol Țăranu, după ce fiul său a
  fost împușcat, difuzată de canalul de televiziune al oligarhului Plahotniuk Prime.md a fost: “Teo a fost omorât ca în război, dar eu credeam că-i pace”. Înțelegânt bine situația complicată cu care se confruntă controversatul analist politic Anatol Țăranu în legătură cu pierderea celui mai mare dintre cei trei copii ai săi nu pot totuși să fiu de acord cu el. Atunci când absolut neîntemeiat se ignoră votul a sute de mii de oameni, atunci când se uzurpează Justiția și Parlamentul, atunci când se înjgheabă în toiul nopții un Guvern de buzunar, atunci numai de pace nu poate fi vorba. Suntem în plin război declanșat de oligarhul Plahotniuk împotriva propriului popor.

  Prima oară, când am auzit de acest caz tragic nu înțelegeam ce poate să aibă în comun fiul analistului politic proplahotniuk Anatol Țăranu și acest Boris Babin? Oare numai pasiunea comună pentru alcool, vârsta apropiată și faptul că erau vecini? Apoi am înțeles că îi unise un lucru mult mai important pentru cei doi. Ambii sunt feciori de consilieri ai politicienilor importanți. Tânărului ucigaș de 32 de ani Boris Babin este fiul unuia din foștii consilieri ai ex-preşedintelui Voronin, iar tânărului ucis de 30 de ani Teodor Țăranu este fiul cunoscutului analist politic proplahotniuk și consilierul din umbră al oligarhului Plahotniuk, omul giruietă Anatol Țăranu. În aceast caz nu greșim aproape defel, dacă spunem că ambii tineri sunt jertfe mai mult sau mai puțin vinovate ale regimului Plahotniuk.

  Dar să încercăm să ne întoarcem încă o dată la momentul tragic, când tânărul Teodor Țăranu și-a pierdut viața. Potrivit datelor, se presupune că cei doi au consumat băuturi alcoolice într-un apartament de pe strada Vasile Lupu. Între cei doi s-a iscat un conflict, iar în timpul cerții, Teodor Țăranu a vrut să iasă din casă. Dar era deja mult prea târziu. Zarurile fusese deja aruncate. Criminalul a luat arma și a tras trei focuri în victimă, care așa și nu a mai reușit să deschidă ușa.

  Fiul țăranului este normal să fie țăran, fiul brutarului este normal să fie brutar, iar
  fiul analistului politic este normal să fie analist politic. Teodor Țăranu era angajat
  la Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova în calitate de senior consultant. Prietenii și toți cei care l-au cunoscut pe Teodor Țăranu spun că era un adevărat patriot și putea să discute ore întregi despre Moldova și despre jocurile politice din regiune. Avea mereu o poziție și știa să o argumenteze de fiecare dată. De data asta se vede că această pasiune a sa i-a fost fatală și l-a costat tot ce are mai scump un om, adică VIAȚA.

  *** 03.07.2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *