Principală  —  Ştiri  —  Social   —   20 de cadre medicale din…

20 de cadre medicale din R. Moldova, doctori și asistenți, vor pleca la Iași pentru a trata pacienții cu COVID-19 internați în spitalul modular din Leţcani

captură video Poliția Română

20 de cadre medicale din R. Moldova, doctori și asistenți medicali vor pleca la Iași pentru a trata pacienții cu COVID-19 internați în spitalul modular din Leţcani, a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă.

„Astăzi am primit prin Ministerul de Externe, către Ministerul Sănătății și către Ministerul Afacerilor Interne o ofertă a R. Moldova de a trimite cadre medicale. În urma consultărilor s-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi cadre medicale în număr de 20 care se vor deplasa și vor fi folosiți chiar la Iași, la spitalul din Lețcani, pe lângă cadrele civile și militare care lucrează acolo. Am avut o discuție cu președintele Colegiului medicilor, urmează să fie emise documente temporare de practică medicală. E vorba de medici și asistenți medicali. S-a discutat cu Iași, care au stabilit că este nevoie mare și chiar sunt bineveniți. Urmează să ajungă colegii din Moldova, să participe alături de colegii noștri din Iași la îngrijirea pacienților cu COVID-19”, a spus secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, Raed Arafat.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 15 828 de cazuri noi de COVID – 19. Până pe 15 octombrie curent, pe teritoriul României s-au infectat 1 430 475 de persoane.

România a ajutat R. Moldova cu personal medical și echipamente în 2020. Echipa de medici şi asistenţi români au ajuns joi, 30 aprilie, la Chișinău.

În R. Moldova, campania de vaccinare a început după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.