Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Video/ Ceremonia de întâmpinare a…

Video Ceremonia de întâmpinare a medicilor români de către autoritățile de la Chișinău: „Acest gest vine de la inimă, la inimă”

Echipa de medici şi asistenţi români au ajuns joi, 30 aprilie, la Chișinău. Ceremonia de întâmpinare a avut loc la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

„Vreau să vă spun că suntem alături de dvs. Sincere mulțumiri pentru gestul care vine de la inimă, la inimă”, a declarat ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

„Suntem solidari cu toți cetățenii din R. Moldova. Suntem alături de dvs atât cu sufletul cât și iată fizic”, a declarat ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

Vreau să mulțumesc pentru solidaritatea României față de R. Moldova”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Oleg Țulea.

„Am adus 10 izolete, sper să fie de mare folos și să fie folosite cât mai puțin. (…) Vreau să le mulțumesc medicilor că s-au oferit ca voluntari. Vă dorim succes și să încheiați misiunea cu bine”, a declarat ministrul Apărării din România, Nicolae Ciucă.

Putem să arătăm prietenia noastra către cei dragi. Misiunea medicală care este aici va însemna un schimb bilateral al cunoștințelor. Astfel, sunt convins că misiunea va fi un sprijin real pentru colegii noștri care se luptă cu această boală la moment. Vreau să le urez succes, aici, alături de colegii moldoveni”, a declarat secretarul de stat în MAI România, Raed Arafat.

Este vorba despre o echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România, care a ajuns în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din țara noastră în lupta împotriva COVID-19.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Rolul echipei medicale este acela a asigura sprijinul autorităților sanitare ale Republicii Moldova privind gestionarea situației și împiedicarea răspândirii virusului SARS CoV-2.