Voronin: „Cei 14 deputați s-au grăbit. Se vede că nu din capul lor s-au grăbit”

Vladimir Voronin, liderul PCRM, s-a arătat indignat de plecarea celor 14 din fracțiunea condusă de el. „Am fost anunțat că erau făcute tratative secrete, tratative închise. Am fost informat de doi tovarăși de ai noștri că cineva duce cu el tratative, cineva încearcă să-l convingă… În cele din urmă unul din ei a și plecat. Dar trădarea este trădare”, a menționat Voronin.

„Noi discutam mereu toate problemele: Cum procedăm mai departe? Ce măsuri întreprindem… toate acestea discutam în partid, dar ei nu au avut răbdare, s-au grăbit. Se vede că nu din capul lor s-au grăbit. Pe toți ei i-am crescut, instruit, am avut încredere în ei… dar ei… Eu nu mai am emoții, nu a mai rămas nimic, nici liniște, nici somn – au plecat tocmai 14 membri”, și-a spus oful comunistul. Totodată, acesta a menționat că această acțiune era menită să „înlăture” pe PLDM.

Amintim că ieri, 21 decembrie, 14 deputați comuniști au anunțat că părăsesc PCRM și crează Platforma Social Democrată.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. Dorian Bordian

  Din 2009 Filat promitea Moldovă fără comunisti, da vad ca abia dupa arestul lui Filat, vedem ca PCRM-ul merge spre moarte clinică.

 2. Hariton Gudumac

  Puțin mă interesează cine stă în spatele exodului deputaților din PCRM.
  Un lucru este clar. După ziua de ieri, PCRM cu tot cu simbolurile sale, nu mai există.
  Termenul de “comunism” dispare din țara aceasta. Gata. S-a sfârșit. A rămas în istorie. Celor din Ucraina le-a trebuit să treacă prin război ca să renunțe la tot ce înseamnă comunism, noi am făcut-o prin cale pașnică.

 3. Oleg

  Chiar în cot mă doare cine ia grabit, ori alte terorii, pentru mine e important ca această ultimă lovitură e practic sfirșitul erei ciocanului și a secerii in politica de la noi….. oricum mosneagul deja e prea bătrin, trebuia odată și odată să se de-a la oparte, nu ?

 4. tarasov ion

  cEI 14 AU PLECAT PE INTELEGERI,iar plahoi_a luat cum a facut mai demult cuDIACOV SI CU LUPU,DAR voronin ramane singur<pt<ca DODON vrea sa_i ia organizatiile din tara<asa cumLEANCA si LUPU LE VOR PE CELE ALE LUI STRELET-PLDM,DAR VORA lui voronin unii s_au grabit<oare se referea la ai lui<sau la PLAHO SI LA LUPU?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *